Kornati

Kar 125 otokov, čeri in grebenov se razprostira na morju med Zadrom in Šibenikom. Če obiščete Kornate, imate zagotovljeno edinstveno doživetje, ki vam ga nudi divja in neokrnjena narava!
 

Kaj je na Kornatih tako čarobnega?

Teh 125 majhnih in večjih, predvsem pa očarljivih otokov, je dobilo ime po glavnemu med njimi, Kornatu, ki je tudi največji neposeljen otok na hrvaškem morju. Njegovo ime naj bi izhajalo iz latinske besede corrimare, ki ne pomeni nič drugega kot »razsuti otoki« in, če si jih ogledate iz zračne perspektive, je ta opis več kot primeren za to raztreseno otočje.
 

Enkrat Kornati, vedno Kornati

Že od konca 20. stol. so vsi otoki popolnoma neposeljeni, zato se nad njimi navdušujejo predvsem tisti, ki imajo radi »robinzonski dopust«. Kornati so obvezna postojanka vseh jadralskih in navtičnih navdušencev, saj ko boste tudi sami spoznali te divje otoke, se boste redno vračali med njihovo zavetrje. Na otočju boste srečali številne redke živalske in rastlinske vrste, tisti, ki pa ste navdušeni nad potapljanjem, se boste gotovo navdušili nad razgibanim podvodnim življenjem, ki ga lahko doživite v tem delu Jadranskega morja. Prav zaradi bogatega in razvejanega ekosistema je bilo v 80-ih letih prejšnjega stoletja 89 otokov razglašenih za Narodni park Kornati.
 

Očarani boste nad pristno kulinariko

Naj vas podatek, da so otoki nenaseljeni, ne zavede preveč: idilični zalivi skrivajo številne odlične restavracije z morskimi dobrotami, ob katerih se boste lahko okrepčali in nadaljevali vašo avanturo po osrednji Dalmaciji. Restavracije večinoma vodijo prebivalci bližnjega Murtra, ki imajo te otoke še danes v večinski lasti.
 

Kornati kot filmsko prizorišče

Starejša generacija se verjetno še spomni filma Pobesnelo morje (As the Sea Rages) iz l. 1959, ki je znan po slovitem skoku v vodo z visoke stene na otoku Mana. Na tem otoku si lahko še danes pogledate ostanke filmskih kulis – kamnite stavbe so za potrebe filma zgradili prav prebivalci Murta, ki so potem kot statisti nastopili ob boku filmske zvezdnice Marie Schnell.
 

Kam naprej?

Če si želite postanka na kopnem, se odpravite v bližnji Šibenik ali nekoliko bolj oddaljen Zadar, če pa si želite raziskovanja bližnjih in malo manj bližnjih otokov, zaplujte na Dugi otok, ki vas bo očaral z Naravnim parkom Telašćica in največjim naravnim zalivom v Jadranu, od bliže si oglejte otok Pašman ali pa se odpravite na otok zaljubljencev, Galešnjak.

Deli vsebino s svojimi prijatelji!

Nazaj na seznam
OGLEJTE SI TUDI
Biser šibeniške riviere. Nikar ga ne izpustite!
Zaplujte v največje naravno pristanišče v Jadranu.
Eden izmed bolj znanih otkov zaljubljenih na svetu se nahaja v naši neposredni bližini.
Zaplavajte v najbolj čistem delu jadranskega morja.
PRIPOROČAMO
SALPA GRAN SOLEIL 23
od 1.590 EUR / teden
SALPA 38x HT
od 5.300 EUR / teden
Salpa Soleil 20 - 2019
od 1.050 EUR / teden

NOVICE IN DOGODKI

11.09.2019

NOV MODEL SALPA SOLEIL 42
Plovilo premierno razstavljeno na navtični razstavi v Cannes Yachting Festival 2019

13.05.2019

NOV MODEL - GUMENJAK SALPA SOLEIL 20 TUDI V NAŠEM CHARTERJU
Našo floto popestrili z novim Salpinim modelom Soleil 20

07.03.2019

NUDIMO POPUST ZA ZGODNJE REZERVACIJE MOTORNIH PLOVIL
Rezervirajte motorno plovilo za sanjske počitnice v čudovitih zalivih in skritih kotičkih.

06.02.2019

NAVDUŠENI NAD NOVIM MODELOM - SALPA SOLEIL 20
Pripeljali smo novo plovilo - gumenjak SALPA SOLEIL 20

PREBERITE
PRIPOROČILA
2021© Arch International d.o.o. | Kazalo strani  |  AKTUALNE OBJAVE