NP Krka

Biser šibeniške riviere. Nikar ga ne izpustite! Plutje po severni Dalmaciji morate gotovo dopolniti z obiskom Narodnega parka Krka, ki vas bo očaral s številnimi slapovi reke Krke in edinstvenim ekosistemom, ki ga tvori združitev slane in sladke vode.
 

Do Narodnega parka Krka skoraj z vašim plovilom

Do Krkinih slapov lahko priplujete skoraj z lastnim plovilom: plovba preko kanjona je dovoljena vse do Skradina, kjer pa se začne zaščiteno območje. Od tam dalje se lahko do slapov odpeljete z organiziranim prevozom, nekaj trenutkov pa si privoščite tudi v omenjenem mestu: čeprav je Skradin majhno mesto, je vreden ogleda že zaradi bogate zgodovine, ki sega še v čase Rimljanov!
 

Osvežite se pod slapovi Krke

Pod najvišjim slapom Skradinski buk (46 m) je kopanje prepovedano, povsod drugje, tudi pod manjšimi slapovi, pa je prijetna osvežitev v sladki vodi dovoljena. Narodni park Krka, ki se razprostira na približno 140 km2, ima od tega skoraj 30 km2 vodnih površin, zato ste lahko prepričani, da boste našli košček plaže samo zase. In ko se potikate po tem narodnem parku, nikar ne izpustite jezera Visovac, ki je znano po majhnem otočku, na katerem so v 15. stoletju zgradili znameniti frančiškanski samostan. Za vstopnino v Narodni park boste odšteli med 9 in 12 €, vendar boste za ta denar dobili čudovit pogled v pokrajino in naravo, ki je ena izmed bolj privlačnih turističnih točk na Hrvaškem. Slapovi Krke se priljubljeni tako med domačini kot tujci, nad njimi se je navdušil tudi ruski milijarder Roman Abramovič in jordanski kralj Abdulah, vsako leto s svojimi lepotami privabijo številne znane turiste.
 

Skoraj najstarejša hidroelektrarna na svetu!

Hidroelektrarna Jaruga, ki je nekoč obratovala na tem delu reke Krke, je druga najstarejša na svetu (samo nekaj dni pred njeno otvoritvijo l. 1899 jo je prehitela hidroelektrarna nigerijskih slapovih), zato je destinacija zanimiva tudi za tiste, ki radi raziskujete kulturno dediščino.
 

Kam naprej?

Narodni park Krka je odličen enodnevni izlet, ki ga lahko dopolnite z obiskom Šibenika ter znanih okoliških otokov: Kornati, Dugi otok, Pašman, Galešnjak so samo nekateri biseri Jadranskega morja, ki jih ne smete izpustiti, če plujete po tem delu Dalmacije.

Deli vsebino s svojimi prijatelji!

Nazaj na seznam
OGLEJTE SI TUDI
Kar 125 otokov, čeri in grebenov se razprostira na morju med Zadrom in Šibenikom.
Zaplujte v največje naravno pristanišče v Jadranu.
Eden izmed bolj znanih otkov zaljubljenih na svetu se nahaja v naši neposredni bližini.
Zaplavajte v najbolj čistem delu jadranskega morja.
PRIPOROČAMO
SALPA GRAN SOLEIL 23
od 1.590 EUR / teden
SALPA 38x HT
od 5.300 EUR / teden
Salpa Soleil 20 - 2019
od 1.050 EUR / teden

NOVICE IN DOGODKI

11.09.2019

NOV MODEL SALPA SOLEIL 42
Plovilo premierno razstavljeno na navtični razstavi v Cannes Yachting Festival 2019

13.05.2019

NOV MODEL - GUMENJAK SALPA SOLEIL 20 TUDI V NAŠEM CHARTERJU
Našo floto popestrili z novim Salpinim modelom Soleil 20

07.03.2019

NUDIMO POPUST ZA ZGODNJE REZERVACIJE MOTORNIH PLOVIL
Rezervirajte motorno plovilo za sanjske počitnice v čudovitih zalivih in skritih kotičkih.

06.02.2019

NAVDUŠENI NAD NOVIM MODELOM - SALPA SOLEIL 20
Pripeljali smo novo plovilo - gumenjak SALPA SOLEIL 20

PREBERITE
PRIPOROČILA
2021© Arch International d.o.o. | Kazalo strani  |  AKTUALNE OBJAVE