NP Telaščica

Zaplujte v največje naravno pristanišče v Jadranu. Če ste kdaj že pluli ob obalah Dugega otoka ali Kornatov, ste se gotovo že ustavili v Naravnem parku Telašćica. Če tega še niste storili, je to lahko odlična ideja za vašo naslednjo morsko avanturo!
 

Privoščite si skok v slano jezersko vodo

Poleg največjega naravnega pristanišča, ki je eno izmed glavnih atrakcij Telašćice, ta naravni park slovi še po dveh fenomenih: več 100 m visokih stenah, ki se dvigajo nad morjem in ponujajo sanjske prizore ter slanem jezeru Mir, v katerem se lahko tudi okopate. Telašćica je neposredno povezana z naseljem Sali, primarno znanim predvsem zaradi pridobivanja solu, v preteklosti pa sta oba kraja slovela po odličnem ribolovu. Ta danes ni več primarna dejavnost, saj se lokalno prebivalstvo posveča večinoma turizmu, zato ste lahko popolnoma brez skrbi, da za vas bo izjemno lepo poskrbljeno!
 

Pravljičnih 13 otokov…

…obkroža ta Naravni park Telaščića, ki je bil še do nedavnega sestavni del Narodnega parka Kornati. Ker gre za svetovno poznano atrakcijo, je tudi park vsako leto množično obiskan in je ena izmed bolj priljubljenih destinacij navtičnih turistov. Vendar ker se ta naravni zaliv razprostira na velikem območju, boste brez skrbi našli prostor tudi zase. Potem pa vam preostane samo še to, da se nadejate te čudovite narave in se predate sredozemskim kulinaričnim specialitetah. Južni del zaliva vas bo očaral z vonjem po tipičnih mediteranskih zeliščih kot sta lovor in rožmarin, to območje je tudi bogato s sladkimi figami, seveda pa ne manjka morskih dobrot. Telašćice nikar ne zapustite brez vsaj kakšnega litra odličnega oljčnega olja, s katerim boste del dopusta prinesli nazaj v domače kraje.
 

Kam naprej?

Ker je Telašćica skoraj v Narodnem parku Kornati, tega otočja nikar ne izpustite, dobro pa užijte tudi preostali del Dugega otoka, ki vam nudi kar precej zanimivosti: od znanega svetilnika Veli Rat do rajskih plaž in skalnate obale, ki vas bo z njenimi naravnimi lepotami popolnoma očarala. Obiščite tudi Pašman ali pa se odpravite v Naravni park Krka, ki se nahaja v neposredni bližini.

Deli vsebino s svojimi prijatelji!

Nazaj na seznam
OGLEJTE SI TUDI
Biser šibeniške riviere. Nikar ga ne izpustite!
Kar 125 otokov, čeri in grebenov se razprostira na morju med Zadrom in Šibenikom.
Eden izmed bolj znanih otkov zaljubljenih na svetu se nahaja v naši neposredni bližini.
Zaplavajte v najbolj čistem delu jadranskega morja.
PRIPOROČAMO
SALPA GRAN SOLEIL 23
od 1.590 EUR / teden
SALPA 38x HT
od 5.300 EUR / teden
Salpa Soleil 20 - 2019
od 1.050 EUR / teden

NOVICE IN DOGODKI

11.09.2019

NOV MODEL SALPA SOLEIL 42
Plovilo premierno razstavljeno na navtični razstavi v Cannes Yachting Festival 2019

13.05.2019

NOV MODEL - GUMENJAK SALPA SOLEIL 20 TUDI V NAŠEM CHARTERJU
Našo floto popestrili z novim Salpinim modelom Soleil 20

07.03.2019

NUDIMO POPUST ZA ZGODNJE REZERVACIJE MOTORNIH PLOVIL
Rezervirajte motorno plovilo za sanjske počitnice v čudovitih zalivih in skritih kotičkih.

06.02.2019

NAVDUŠENI NAD NOVIM MODELOM - SALPA SOLEIL 20
Pripeljali smo novo plovilo - gumenjak SALPA SOLEIL 20

PREBERITE
PRIPOROČILA
2021© Arch International d.o.o. | Kazalo strani  |  AKTUALNE OBJAVE