Otok Galešnjak (Srce)

Eden izmed bolj znanih otkov zaljubljenih na svetu se nahaja v naši neposredni bližini. Na svetu obstajajo samo štirje otoki v obliki srca in med temi je najbolj pravilne srčaste oblike hrvaški Galešnjak, imenovan tudi Otok zaljubljencev. Galešnjak si je svetovno pozornost pridobil kmalu po tem, ko je l. 2008 Google Earth objavil njegove zračne posnetke in do prej popolnoma nepoznan in nepomemben otok je v trenutku obnorel svet. Srčasta oblika je presenetila tudi njegovega lastnika, Vlada Jureska, ki se do izdaje Googlovih satelitskih posnetkov ni zavedal, kakšno posebnost ima v lasti. In vse ostalo je zgodovina!
 

Majhno, ampak sladko

Galešnjak meri komaj 0,132 km2 površine in ima slaba 2 km dolžine, zato je odveč izpostavljati, da gre za popolnoma nenaseljen in divji otok. Nahaja se v neposredni bližini otoka Pašman, preko kopnega pa je najlažje dosegljiv iz mesta Turanj pri Biogradu, Šibenika ali Zadra. Ker se ta svetovna atrakcija nahaja tako zelo blizu nas, nimate prav nikakršnega izgovora več, da ga ne bi obiskali. Ostali trije »srčkasti otoki se namreč nahajajo v bližini Avstralije, Fidžija in Argentine.
 

Zatočišče za zaljubljene pare

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da je otok izjemno priljubljen za organizacijo porok, zarok, praznovanja valentinovega in podobnih romantičnih dogodkov, ki jih organizirajo hrvaške turistične družbe. Odkar je otok postal svetovno znan, njegov lastnik vseskozi prejema prošnje zaljubljenih parov, ki ga sprašujejo, če lahko na Galešnjaku preživijo nekaj časa v dvoje. Govori se, da lastnik rad odobri tovrstnim prošnjam, zato bo morda uresničil tudi vaše želje! Če vas bo doletela ta sreča, boste na otočku lahko uživali v popolni samoti in se kopali na najbolj neokrnjenih plažah, ali pa si privoščili najbolj romantičen piknik na svetu - dobesedno!
 

Kam naprej?

Kot smo že omenili, se Galešnjak nahaja zelo blizu otoka Pašman (oddaljen je samo 2km), kjer si morate obvezno privoščiti njihov tradicionalen dalmatinski pršut, sušen na vetru. V neposredni bližini Galešnjaka pa se nahaja tudi eden izmed največjih hrvaških otokov, Dugi otok, ki slovi po najlepšem svetilniku v Jadranu (Veli Rat), slanem jezeru Mir in Naravnem parku Telašćica. Gotovo pa so Kornati tudi ena izmed vaših obveznih postojank, ki si jih morate ogledati, če se plujete po vodah osrednje Dalmacije.
1fd9cb9cc3dd8fec079bd9f96e187288

Deli vsebino s svojimi prijatelji!

Nazaj na seznam
OGLEJTE SI TUDI
Biser šibeniške riviere. Nikar ga ne izpustite!
Kar 125 otokov, čeri in grebenov se razprostira na morju med Zadrom in Šibenikom.
Zaplujte v največje naravno pristanišče v Jadranu.
Zaplavajte v najbolj čistem delu jadranskega morja.
PRIPOROČAMO
SALPA GRAN SOLEIL 23
od 1.590 EUR / teden
SALPA 38x HT
od 5.300 EUR / teden
Salpa Soleil 20 - 2019
od 1.050 EUR / teden

NOVICE IN DOGODKI

11.09.2019

NOV MODEL SALPA SOLEIL 42
Plovilo premierno razstavljeno na navtični razstavi v Cannes Yachting Festival 2019

13.05.2019

NOV MODEL - GUMENJAK SALPA SOLEIL 20 TUDI V NAŠEM CHARTERJU
Našo floto popestrili z novim Salpinim modelom Soleil 20

07.03.2019

NUDIMO POPUST ZA ZGODNJE REZERVACIJE MOTORNIH PLOVIL
Rezervirajte motorno plovilo za sanjske počitnice v čudovitih zalivih in skritih kotičkih.

06.02.2019

NAVDUŠENI NAD NOVIM MODELOM - SALPA SOLEIL 20
Pripeljali smo novo plovilo - gumenjak SALPA SOLEIL 20

PREBERITE
PRIPOROČILA
2021© Arch International d.o.o. | Kazalo strani  |  AKTUALNE OBJAVE