Pašman

Zaplavajte v najbolj čistem delu jadranskega morja. Ali ste vedeli, da se morski tokovi okoli otoka menjajo na vsakih 6 ur, zato je morje ob Pašmanu eno izmed najbolj čistih v celotnem Jadranu? Plavanje v tem kristalno čistem morju je edinstveni užitek, ki ga morate čimprej doživeti!
 

Bogata kulturna dediščina otoka

Otok je nepretrgoma naseljen že iz prazgodovinskih časov, zato bodo nad njim navdušeni tudi tisti, ki na dopustih radi odkrivajo kulturno dediščino, saj je Pašman bogat z arheološkimi najdišči iz časa Rimljanov, predromanskih časov in ilirskih provinc. Ker ima otok dobro vzpostavljeno kolesarsko mrežo, si lahko veliko znamenitosti za spremembo ogledate tudi s kolesom.
 

Robinzonski turizem ali civilizacija?

Čeprav je Pašman v nasprotju do ostalih otokov v tem delu Jadrana, gosto poseljen (približno 3000 prebivalcev), je njegova južna stran precej manj obljudena in zato idealna za tiste, ki si želite popolnega odklopa od civilizacije. Nekatere kamnite hiške, ki si jih lahko najamete, če bi želeli bivati na kopnem, so namreč dostopne samo s čolnom, najbližje mesto pa je oddaljeno več kilometrov. Če pa si želite bolj razgibanega in »vsakdanjega« življenja, obiščite vzhodno obalo otoka, kjer se nahajajo vsa večja in glavna naselja (Pašman, Kraj, Tkon…), ki slovijo po odlični morski kulinariki, poznani pa so tudi po odličnem, na vetru posušenem dalmatinskem pršutu in slanem siru. Pašmana gotovo ne boste zapustili lačni! Zahodna obala otoka je strma in težje dostopna, a bogata z zalivi (Polača, Soline i Kablin …), ki vam bodo nudila odlično zatočišče pred burjo, poleg tega pa vam otok na zahodni stran razpira pogled na še bolj robinzonske in neokrnjene Kornate, ki jih morate obiskati ob prvi ponujeni priložnosti.
 

Kam naprej?

Otok Pašman je odlična izhodiščna točka za nadaljnje raziskovanje Kornatov in obisk Narodnega parka Kornati, poleg tega pa je samo 2 km oddaljen od Galešnjaka, svetovno znanega otoka v obliki srca. Če si želite kopenskega oddiha se odpravite v antični Zadar, če pa si želite več avantur na morju, priporočamo Dugi otok, ki se nahaja v neposredni bližini in vas bo očaral z najlepšim svetilnikom na Jadranu! Nikar pa ne pozabite na nekoliko bolj oddaljen Naravni park Krka.

Deli vsebino s svojimi prijatelji!

Nazaj na seznam
OGLEJTE SI TUDI
Biser šibeniške riviere. Nikar ga ne izpustite!
Kar 125 otokov, čeri in grebenov se razprostira na morju med Zadrom in Šibenikom.
Zaplujte v največje naravno pristanišče v Jadranu.
Eden izmed bolj znanih otkov zaljubljenih na svetu se nahaja v naši neposredni bližini.
PRIPOROČAMO
SALPA GRAN SOLEIL 23
od 1.590 EUR / teden
SALPA 38x HT
od 5.300 EUR / teden
Salpa Soleil 20 - 2019
od 1.050 EUR / teden

NOVICE IN DOGODKI

11.09.2019

NOV MODEL SALPA SOLEIL 42
Plovilo premierno razstavljeno na navtični razstavi v Cannes Yachting Festival 2019

13.05.2019

NOV MODEL - GUMENJAK SALPA SOLEIL 20 TUDI V NAŠEM CHARTERJU
Našo floto popestrili z novim Salpinim modelom Soleil 20

07.03.2019

NUDIMO POPUST ZA ZGODNJE REZERVACIJE MOTORNIH PLOVIL
Rezervirajte motorno plovilo za sanjske počitnice v čudovitih zalivih in skritih kotičkih.

06.02.2019

NAVDUŠENI NAD NOVIM MODELOM - SALPA SOLEIL 20
Pripeljali smo novo plovilo - gumenjak SALPA SOLEIL 20

PREBERITE
PRIPOROČILA
2021© Arch International d.o.o. | Kazalo strani  |  AKTUALNE OBJAVE